Margot Wallström 26/5

Foto: Pontus Tideman (sydsvenskan.se)

 

Margot Wallström blir nästa år ny styrelseordförande för Lunds Universitet, och inför detta bjöd Akademiska Föreningens Studentaftonutskott in till en Studentafton med Margot Wallström. Margot samtalade om visioner inför sitt ordförandeskap för universitetet, om sin karriär och främst om sitt arbete inom FN. Moderator var Barbro Hedvall.

I ryggen har Margot en gedigen politisk karriär, innefattande poster såsom kulturminister, socialminister under den förra socialdemokratiska regeringen. Efter att ha jobbat som EU-kommissionären med fokus på miljöfrågor utsågs hon till vice ordförande i EU-kommissionen. Sedan februari 2010 är Margot Wallström FN:s särskilda representant för att bevaka kvinnors utsatta situation i krig och konflikter, en roll som bl.a. innebär att genomföra FN:s resolution 1820 om sexuellt våld i krigsdrabbade länder.

Tags: ,

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.

Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905