(SLUTSÅLT) Studentaftondebatt mellan integrationsminister Erik Ullenhag och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson

För er som inte såg Studentaftondebatten finns det möjlighet att se den i efterhand på SVT play.

Som ett led i Studentaftons politikertäta vår kommer Studentafton den 22:a april att arrangera en debatt mellan Erik Ullenhag (FP) och Jimmie Åkesson (SD).

Erik Ullenhag är sedan 2010 Sveriges integrationsminister i Fredrik Reinfeldts regering och är andra vice partiordförande för Folkpartiet.

Jimmie Åkesson är sedan 2005 partiledare för Sverigedemokraterna som enligt opinionsmätningar från mars 2013 är Sveriges fjärde största parti. (http://www.tns-sifo.se/media/453564/vb_mar_2013_svd.pdf)

Debatten kommer främst att fokusera på frågor rörande asyl- och integrationspolitik, vilka är ämnen som dagligen diskuteras, analyseras och debatteras i media. Moderator för aftonen är Jens Liljestrand som arbetat för bl.a. Sydsvenskan, Svenska Dagbladet och DN, och jobbar i dag som bitr. kulturchef på Expressen. Jens Liljestrand har tidigare varit förman för Studentafton och är därför väl medveten om Studentaftons oberoende ställning och värnar också om den.

Aftonen börjar kl. 19:00(prick,prick) i Café Athen, AF-borgen.

Studentafton vänder sig till en bred publik där så väl studenter som icke-studenter är välkomna. Formatet på Studentaftnarna är att det alltid ges möjlighet för publiken att ställa frågor till gästerna.

I enlighet med en ny policy kommer Studentafton fr.o.m. hösten 2013 (framtill efter valet 2014) att inte gästas politiker, om inte båda blocken representeras samtidigt. Detta med anledning av att Studentafton skall förhålla sig så oberoende som möjligt och inte låta något parti dra nytta av Studentaftons scen i nära samband med val. Därför kommer en rad ministrar och partiledare att gästa Studentafton denna vår.

Varmt välkomna!

Viktig information(!)

** SLUTSÅLT, däremot kommer det att släppas 20 biljetter på studentinfo i AF-Borgen den 22:a april klockan 16:00. **

** Debatten kommer att livesändas av SVT på Sydnytts och Blekingenytts webbplatser.  Ni är välkomna att ställa frågor via Twitter på hashtaggen #studentafton eller direkt till @studentafton**

Inga väskor är tillåtna i lokalen, så lämna väskan hemma! Studentafton ansvarar inte för några väskor eller garderobsservice. Uppvisande av biljett och giltigt ID-kort krävs vid insläppet. Detta enligt SÄPOs säkerhetsrestriktioner.

Tags: , , , , , ,

Datum: . Datum: 2013-04-22
Tid: 19:00
Plats: Café Athen, AF-borgen.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 50 SEK
Pris för icke-medlemmar: 70 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905