Studentafton gästas av VM 94-hjältarna!

För snart tjugo år sedan tog sig de svenska fotbollslandslaget över Atlanten för att gräva guld i det förlovade landet USA. Hem kom de som nationshjältar med en historisk bronsmedalj och otaliga bragder i bagaget!

 Studentafton kan med stor glädje presentera en jubileumsafton för VM94-bragden onsdagen den 2 april klockan 19:00 (..) i Stora Salen, AF Borgen.

Sommaren 1994 är en av de somrar som går till minnes som en av de bästa i svensk väderhistoria med klarblå himmel och ihållande tropisk värme. På radion sjöng GES ”När vi gräver guld i USA” och alla fotbollsintresserade gick på konstant helspänn på grund av den pågående VM-turneringen i USA. 1994 var drömsommaren som erbjöd allt och i Los Angeles gjorde Sverige sin bästa turnering någonsin och bröt äntligen 26 medaljlösa år i fotbolls-VM med en 4-0 seger mot Bulgarien som kom att innebära bronsmedalj för det svenska landslaget. Anfallaren Dahlin stod för hela 4 mål under mästerskapet och bidrog även med 3 målpass, vilket har placerat honom i svenska folkets hjärtan och minne en lång tid framöver. Målvakten Thomas Ravelli utmärkte sig oerhört och hans legendariska straffräddning i kvartsfinalen mot Rumänien blev 2001 utmärkt till Tidernas Idrottsögonblick under Svenska Idrottsgalan. Förbundskaptenen Tommy Svensson har inte bara prisats för sin framgångsrika fotbollskarriär som spelare utan även som förbundskapten i det svenska herrlandslaget som han ledde till bronsmedaljen. Förutom en Guldboll från 1969 har Svensson bland annat tilldelats TT:s Idrottsledarpris 3 år i rad. Den välmeriterade och nästintill legendariska sportjournalisten och programledaren Arne Hegerfors, som var kommentator för VM94, är inte bara känd för sina minnesvärda ordlekar utan även för sin digra och framgångsrika karriär, vilket bland annat gett honom Stora Journalistpriset och Kristallens Hederspris. Arne Hegerfors har olyckligtvis nog tvingats ställa in sin resa till Lund då hans läkare sent igår (tisdag 1 april) avrådde från resan i Arnes hälsotillstånd. Studentafton och Arne är mycket ledsna över utfallet men är båda helt överens om att Arnes hälsotillstånd måste sättas i första hand. Studentafton kan däremot med glädje meddela att den välmeriterade och ständigt aktuelle sportjournalisten Olof Lundh kommer att inta Arnes plats på Stora Scenen.

Den 2 april gästas Studentafton av Martin Dahlin, Tomas Ravelli och Tommy Svensson för en VM94-afton modererat av sportjournalisten Olof Lundh.

Aftonen börjar klockan 19:00 (..) i Stora salen, AF-borgen, Lund.

Det kommer finnas två tillfällen att köpa biljetter till denna afton,

Första tillfället är fredagen den 14/3:
Kl 9:00 i Studentinfo, AF-borgen
Kl 12:00 på www.biljett.studentlund.se

Andra tillfället presenteras inom kort.


Pris:
100 kr för medlemmar i Studentlund
150 kr för övriga
Gratis i dörren i mån av plats (för medlemmar i Studentlund)
Biljetter köps på www.biljett.studentlund.se eller Studentinfo i AF Borgen

 

De svenska bronshjältarna från fotbolls-VM 1994 laddar för ett hett jubileumsår 20 år senare.
Kvällsposten kan nu avslöja att folkhjältarna inleder den 2 april – med studentfest i Lund.
– Vi är inbjudna till Studentafton, som gästats av många berömdheter. Det känns både hedrande och spännande, säger förre förbundskaptenen Tommy Svensson, 69. Kvällsposten 12.03.14

 

 

Varmt välkomna,

Studentaftonutskottet

Vid frågor, kontakta Studentaftons förman Casper Törnblom – forman@studentafton.se eller 0706 299 288.
Vid pressackreditering, kontakta pressansvarig Malka Logo – press@studentafton.se eller 0709 649 840

Datum: . Datum: 2014-04-02
Tid: 19:00 - 20:00
Plats: Stora Salen, AF-borgen.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 100 SEK
Pris för icke-medlemmar: 150 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905