Studentafton med Ian Lundin

Tisdagen den 13 maj klockan 1900 (..) gästas Studentafton av den svenska ingenjören och företagsledaren Ian Lundin. Entreprenören och företagaren Adolf H.Lundin startade den grupp av företag som i dag utgör Lundinsfären. Historien om familjeföretaget började år 1976 i samband med gasupptäckter utan Qatar. I Lundinsfären ingår drygt 10 företag runt om i världen, som förutom olja även hanterar koppar, zink, nickel, guld, diamanter och solenergi och är under allmän strategisk vägledning av bröderna Ian och Lukas Lundin. Med bakgrund av en ingenjörsutbilning med inriktning på petroleum började Ian 1984 arbeta som borringenjör vid International Petroleum Corporation (IPC), föregångaren till det som idag är Lundin Petroleum AB – ett av Europas ledande oberoende oljebolag. Från 1998 fram till 2002 var han VD för företaget. Idag är Ian styrelseordförande i både Lundin Petroleum AB och Etrion Corporation, samt styrelseledamot i Bukowskis Auktioner AB. På senare år har deras företag debatterats, kritiserats och hyllats i media.

Den 13 maj kl. 19:00 (..) i Lunds Stadshall gästar Ian Lundin Studentafton för ett samtal kring sitt företagande och sin roll i näringslivet. Moderator för aftonen är den mångfacetterade journalisten Erik Blix som idag bland annat frekvent hörs i Sveriges Radios program P4 Morgon och P1-programmet Public Service.

Biljetter finns att köpa på Studentinfo, AF-borgen, från och med 25/4 kl 10.00 och på www.biljett.studentlund.se.  50 SEK för medlemmar i Studentlund 70 SEK för övriga. Gratis i dörren för studenter i mån av plats.

Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!

Datum: . Datum: 2014-05-13
Tid: 19:00 - 20:00
Plats: Stadshallen, Lund.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 50 SEK
Pris för icke-medlemmar: 70 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905