Studentafton gästas av miljöminister Åsa Romson

Studentafton kan äntligen presentera årets åttonde Studentafton!

Den 6 maj 2015 är en viktig dag av två anledningar, dels firar Studentafton 110 år som Sveriges friaste talarstol och dels gästas vi av vice statsminister och miljöminister Åsa Romson. Besöket blir Romsons första besök på Studentafton och temat för kvällen är ”En klimatsmart framtid – dröm eller verklighet?”, samtalet börjar klockan 19:00 (..) i Stadshallen vid Stortorget och som alltid finner ni biljetter på www.biljett.studentlund.se eller på Studentinfo i AF Borgen.

Åsa Romson är disputerad jurist vid Stockholms universitet och har sedan 2010 suttit i Sveriges riksdag för Miljöpartiet. År 2011 blev hon tillsammans med Gustav Fridolin vald att företräda Miljöpartiet som ett av partiets två språkrör. Efter valsergern 2014 utsågs Romson till vice statsminister och miljöminister i Stefan Löfvens regering.

Samtalet kommer ha utgångspunkt i den allt mer komplexa och svårkommunicerade klimatfrågan. Enligt många borde hotet mot klimatet stå överst på dagordningen men petas ständigt ner av mer akuta problem som arbetslöshet och bostadsbrist. Vad gör regeringen för att sätta miljöfrågan på agendan och vad menas egentligen med miljöpartiets syn på utveckling utan tillväxt. Utöver samtalet med miljöminister ges som alltid tid för frågor från publiken.

Plats: Stadshallen, Stortoget

Pris:
Student: 50 kr
Ordinarie: 70 kr
Gratis (för medlemmar av Studentlund) i dörren i mån av plats

Varmt välkomna,

Studentaftonutskottet

Tags: , , , , , ,

Datum: . Datum: 2015-05-06
Tid: 19:00 - 20:00
Plats: Stadshallen.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 50 SEK
Pris för icke-medlemmar: 70 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905