Tack för våren 2015!

Studentafton vill rikta ett stort tack till alla våra 23 gäster som besökt oss under hösten och vårens 14 aftnar!

Hösten inleddes med en afton om feminism inom akademi, aktivism och politk där Gudrun Schyman, Seher Yilmaz och Kristin Linderoth deltog under samtalsledning av Johanna Palmström.

Därefter höll vi en omtalad Chefredaktörsafton med Jan Helin (Aftonbladet),Peter Wolodarski (Dagens Nyheter), Fredric Karén (Svenska Dagbladet) och Pia Rehnquist ledd av Filip Struwe.

Den tredje och sista aftonen för hösten pratade författaren Nina Björk om drömmar och människovärde med Cecilia Nebel.

Vårens inleddes med en helt slutsåld afton där The Pirate Bay-grundarenPeter Sunde pratade ut om sin tid i fängelset och om nätaktivism med Hanna Fahl.

Därefter hölls en traditionsenlig rektorsafton med Lund University nya rektor Torbjörn von Schantz.

Sedan gästade Nya Moderaternas nya partiledare Anna Kinberg Batra för ett samtal om partiledarskap lett av Jan Wifstrand och studentpanelen.

Den fjärde aftonen för våren höll den världsberömda juridikprofessornLawrence Lessig en av årets mest hyllade aftnar om korruption i den amerikanska politiken.

Ett par dagar senare höll den prisade entreprenören Jane Walerud ett litet och oerhört intressant inspirationsseminarium.

Aftonen efter var det dags för årets andra afton om feminism, denna gång var temat ”Feminism och religion – hur funkar det?” med Sarah Delshad, Clara Sjöberg och Emilia Melgar lett av stats- och genusstudenten Maja Tolgraven.

Vårens sjunde afton blev en storslagen och traditionell Statsministerafton där Stefan Löfven gjorde sitt andra besök hos oss. Efter ett politiskt anförande om den nya jobbagendan intervjuade Kristoffer Triumfstatsministern i ett personligt samtal.

På Studentaftons 110års dag den 6 maj var det vice statsminister och miljöminister Åsa Romsons tur att gästa Studentafton som pratade om en klimatsmart framtid med Andreas Ekström.

Därefter gästade Hans-Adam II, Prince of Liechtenstein oss för att prata om sin internationellt uppmärksammade bok ”The state in the third millenium”.

Bara två dagar senare fick vi besök av den israelisk palestinska organisationen Parents Circle-Families Forum som är grundad av familjer som mist sina anhöriga i kriget och nu verkar för fred genom försoning. Representater från PCFF var Robi Damelin och Bassam Aramin och aftonen benämndes efteråt som årets mest känslosamma.

Den sista och 11 aftonen för terminen gästade finansminister Magdalena Andersson för att svara på frågan ”Hur mår svensk ekonomi?”, moderator var återigen den kunnige Andreas Ekström som fick draghjälp av en studentpanel.

STORT TACK till alla er som kommit och lyssnat och bidragit med smarta idéer och tankar, utan er stannar verksamheten!

De flesta av årets aftnar går att lyssna på i Studentaftonpodden, de som inte finns uppladdade kommer under sommaren!

sommarutskottet15

Tags: , ,

Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905