Studentafton gästas av Lennart Aspgren om FN och folkmordet i Rwanda

Studentafton har äran att välkomna juristen och FN-domaren Lennart Aspegren för en afton om hans arbete som domare i FN:s första brottmålstribunal följande folkmorden i Rwanda. Detta var världshistoriens första internationella rättegång då straffansvar för folkmord prövades. Utöver denna roll har Aspegren även arbetat som rättschef i Regeringskansliet vid finansdepartementet, hovrättsråd i Svea Hovrätt och varit rådgivare till FN:s Kommision för Mänskliga Rättigheter primärt för Gaza konflikten. Sedan 2013 är han hedersdoktor i juridik vid Uppsala Universitet.

Aftonen äger rum den 17 februari 2016 kl. 19.00 i Café Athen, AF-Borgen i Lund. Under en intressant afton får vi höra om Aspegrens karriär som internationell jurist med fokus på hans arbete inom FN och den internationella Rwandatribunalen. Som alltid avslutas aftonen med en 30 minuters frågestund med frågor från publiken.

Biljetter via www.biljett.studentlund.se eller hos Studentinfo i AF-borgen.

Biljettpris
60 SEK för medlemmar i Studentlund
100 SEK för övriga.
Gratis för de 30 första studenterna i mån av plats

Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!

 

Datum: . Datum: 2016-02-17
Tid: 19:00 - 20:30
Plats: Café Athen, AF-Borgen i Lund.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 60 SEK
Pris för icke-medlemmar: 100 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905