SERIETECKNARAFTON – kritik, satir & en hel del humor

Serietecknande i Malmö har växt de senaste åren och staden har idag serietecknarutbildningar, stora och små förlag, tecknarateljéer och serietecknarkollektiv som tillsammans skapar Sveriges serietecknarstad. Här hittar vi mängder av serietecknare och illustratörer som med hjälp av text och bild förmedlar ett budskap som ofta har politiska inslag varvat med en hel del humor.

Studentafton är stolta att bjuda in er till en afton om serietecknande. Aftonen kommer att beröra serieskapande, serier som uttrycksform samt serietecknarens ansvar – hur långt kan en tecknare egentligen gå i sin satir? Vi gästas av Sara Granér, serieskapare och satirtecknare aktuell med boken ”jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera”, Ellen Ekman, serietecknare och illustratör vars serie ”lilla Berlin” publiceras dagligen i Metro och Pelle Forshed, serietecknare och illustratör som medverkar regelbundet i bl a SVD, arbetaren och Bang. Samtalet modereras av Gunnar Krantz, universitetslektor på Malmö högskola i visuell kommunikation.

Aftonen äger rum den 6 april kl. 19.00 (..) i Café Athen i Lund. Aftonen avslutas som vanligt med en 30 minuters frågestund för publiken.

Biljetter hittar ni på: www.biljett.studentlund.se samt på Studentinfo i AF-Borgen

50 SEK för medlemmar i Studentlund

80 SEK för övriga

Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!

Datum: . Datum: 2016-04-06
Tid: 19:00 - 20:30
Plats: Café Athen.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 50 SEK
Pris för icke-medlemmar: 80 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905