Studentafton med Pussy Riot-medlemmarna Lusine Djanyan och Alexey Knedlyakovsky

 

Studentafton presenterar en afton med Pussy Riot-medlemmarna Lusine Djanyan och Alexey Knedlyakovsky!

Studentafton välkomnar Lusine Djanyan och Alexey Knedlyakovsky från perfomancegruppen Pussy Riot till Lund den 27 februari! Det kommer att bli en afton om deras liv och karriärer, samt om ämnen som konst, yttrandefrihet och aktivism.

Pussy Riot väckte internationell uppmärksamhet efter ett regeringskritiskt performance i Frälsarkatedralen i Moskva år 2012, som slutade med att tre av medlemmarna dömdes till två års straffläger. Dessa benådades senare av Putin, men Pussy Riot fortsatte sin regeringskritiska hållning. Under en aktion i samband med vinter-OS i Sotji blev Lusine Djanyan och Alexey Knedlyakovsky piskade av kosacker, och Djanyan fick senare sparken från universitetet i Krasnodar där hon arbetat som lektor.  Både Lusine Djanyan och Alexey Knedlyakovsky är konstnärer, och har pågående utställningar i London och Milano. För tio månader sedan lämnade Lusine Djanyan och Alexey Knedlyakovsky Ryssland för att söka asyl i Sverige.

 

Aftonen kommer att bestå av ett samtal med moderator och den kommer att ske på engelska. Den avslutas i vanlig ordning med en frågestund på 30 minuter.

När: Den 27 februari 2018 kl. 19.00(..)

Var: Stadshallen i Lund

Pris: 70 kr för medlem i Studentlund, 90 kr för övriga

Biljetterna köps här!

 

Varmt välkomna!

Datum: . Datum: 2018-02-27
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 70 SEK
Pris för icke-medlemmar: 90 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905