Biljetter

Studentafton med Omar Alshogre om fångenskap, flykt och frihet

Tisdagen den 28 maj anordnas en Studentafton med Omar Alshogre. Han kom som flykting till Sverige för tre år sedan efter att ha flytt från ett av världens mest fruktade fängelser i Syrien. Aftonen kommer att fokusera på Alshogres personliga resa och hur han idag sprider sin historia med optimism och viljestyrka. Aftonen inleds med ett anförande som följs av en modererad frågestund under vilken publiken bjuds in till samtalet.

Omar Alshogre föddes 1995 i Syrien. Som sjuttonåring fängslades han varpå han kom att tillbringa tre år i bland annat Sednayafängelset som av Amnesty International beskrivs som ett mänskligt slakthus. Under tiden i fångenskap utsattes Alshogre och hans familj för fysisk och psykisk tortyr innan han efter några år lyckades fly. Efter att ha anlänt till Sverige 2016 talar Alshogre nu flytande svenska, norska och engelska, och ägnar sig nu till stor del åt att dela med sig av sina erfarenheter genom föreläsningar. Han har föreläst vid bland annat den amerikanska kongressen, Brown University och Sveriges Riksdag. Idag är han en av nio syrier bosatta i Sverige som polisanmält den syriska presidenten Bashar Al-Assad och den syriska säkerhetstjänsten för den tortyr de tvingats utstå.

Aftonen kommer att avhandla Omar Alshogres upplevelser av fångenskapen i Syrien samt hans resa till Sverige med särskilt fokus på hans förmåga att se motgångarnas möjligheter.

Aftonen hålls i Piratensalen på Grand Hotel med start 19:00(..).

När: 28 maj 2019, 19:00(..).
Var: Piratensalen, Grand Hotel.
Pris: 60 kr för medlemmar i Studentlund, 90 kr för övriga.
Biljettköp: Biljetter säljs via denna länk eller hos Studentinfo som temporärt ligger på tredje våningen i AF-borgen.

Varmt välkomna!

Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905