Biljetter

The Swedish Theory of Love – Studentafton med Erik Erichsen och Erik Gandini

Vissa menar på att Sverige är ”världens mest ensamma land” med den mest individualistiska och sekulariserade befolkningen i världen. Andra motsätter sig den teorin och menar att det snarare handlar om våra förväntningar. Men hur ligger det egentligen till? Är svenskarna de mest ensamma människorna i världen? Kan lilla landet lagom vara ett extremland när det kommer till antalet ensamhushåll och människors strävan efter oberoende? Och kan tron på den individualismen ha blivit så självklar att våra kulturella föreställningar filtreras genom den?

Den 11 mars har Studentafton bjudit in Erik Erichsen, känd som ”Rebellkirurgen”, samt filmregissören Erik Gandini som står bakom den uppmärksammade och omdebatterade dokumentärfilmen ”The Swedish Theory of Love”. Aftonen kommer att inledas med filmvisning följt av en diskussion om den svenska synen på kärlek, individualism och gemenskap.

I ”A Swedish Theory of Love” utforskar Erik Gandini baksidan av de svenska värderingarna. Han skildrar hur den svenska välfärdsstatens ambition om att göra medborgarna till självständiga individer har lett till att vi lever våra liv avskärmade från varandra. Han menar på att samhällskontraktet har ersatt den mänskliga kontakten och försöker reda ut vad det är som har skapat några av de mest autonoma människorna i världen.

Aftonen kommer att äga rum på Grand Hotel i Lund. Avslutningsvis blir det en frågestund för publiken där de får chans att ställa frågor till gästerna. Baren kommer hållas öppen under kvällen och det kommer finnas möjlighet att köpa dryck för de som önskar.

När: Den 11 mars kl 17.30(..)
Var: Piratensalen, Grand Hotel i Lund
Pris: 80 kr för medlemmar i Studentlund, 120 för övriga
Biljettköp: Biljetter säljs via denna länk och hos Studentinfo i AF-borgen.

Varmt välkomna!

Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905