Studentafton gästades av Antje Jackelén

Äntligen är det dags för år 2014 första Studentafton!

Torsdagen den 23 januari gästades Studentafton av Sveriges nästa ärkebiskop Antje Jackelén.

Den 15 juni blir Antje Jackelén Sveriges första kvinnliga ärkebiskop. Vad förväntar hon sig av ämbetet och vilken roll kommer hon att ta i den dagspolitiska samhällsdebatten? Hur vill hon att kyrkan ska utvecklas och vad betyder kristendomen i ett allt mer sekulariserat samhälle? Frågorna är många och den 23 januari har ni chans att få svar!

Antje är sedan 2007 biskop i Lunds stift och valdes den 15 oktober 2013 till ärkebiskop i Svenska kyrkan. Antje är uppväxt i Tyskland och har studerat teologi i både Tübingen och Uppsala samt disputerat i systematisk teologi vid Lutheran School of Theology i Chichago. Antje har som biskop utmärkt sig för att vara aktiv i samhällsdebatten och är en aktiv föreläsare, twittrare och debattör. När hon den 15 juni 2014 tillträder som ärkebiskop för Svenska kyrkan blir hon även Sveriges första kvinnliga ärkebiskop någonsin.

Den 23 januari gästade Antje Jackelén Studentafton för ett personligt samtal om tro och religion idag, modern kristendom och sina förväntningar på de kommande åren som ärkebiskop. Samtalet var lett av vetenskapsjournalisten Lisa Kirsebom.

Biljetter säljs från och med torsdag den 16/1 kl. 10:
Besök StudentinfoAF Borgen eller
klicka in på www.biljett.studentlund.se.

70 kr för medlemmar i Studentlund
100 kr för övriga
Gratis i dörren i mån av plats (för studenter)

Aftonen sänds även på SVT Play, sändningen börjar klockan 19:30. TRYCK HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SÄNDNINGEN 

Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!

Tags: , , , ,

Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905