Ingrid Betancourt till Studentafton 21 maj

Nästa studentafton äger rum den 21 maj då den colombianska politikern och antikorruptionsaktivisten Ingrid Betancourt gästar. Betancourt äntrade den politiska sfären i Colombia i samband med sin första antikorruptionskampanj, som distribuerade kondomer med syfte att belysa att det är lika viktigt att skydda sig mot korruption som mot HIV. Betancourts intresse för politik återspeglas även i hennes akademiska studier då hon läste vid Institut d’études politiques de Paris. 1994 blev hon invald i underhuset i den colombianska kongressen där hon ihärdigt kritiserade den dåvarande presidentens finansiella samarbete med en av landets största narkotikakarteller. Därefter följde en senatpost och bildandet av hennes gröna parti Partido Verde Oxígeno. I samband med sitt presidentkandiderande 2002 kidnappades hon av gerillaorganisationen FARC. Under pistolhot blev hon tvingad längre och längre in i djungeln som hon beskriver kom att bli ett sex år av svält, sjukdomar och mental terror. Efter Betancourts frigivning 2008 har hon prisats runt om i världen och samtidigt öppet kritiserats av medfångar.

Aftonen kommer hållas 21 maj kl. 19:00 (..) i Grand Hotels Stora Sal för ett samtal om Betancourts politiska karriär, hennes tid i fångenskap och hennes syn på sydamerikansk politik.

Biljetter finns att köpa på www.biljett.studentlund.se från och med 15/5 kl 10.00.

70 SEK för medlemmar i Studentlund

100 SEK för övriga

Gratis i dörren för studenter i mån av plats

 Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!

For english please follow this link.

Datum: . Datum: 2014-05-21
Tid: 19:00 - 20:00
Plats: Stora salen, Grand Hotel.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 70 SEK
Pris för icke-medlemmar: 100 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905