Studentafton gästas av Edward Snowden via livestream

I samband med januaris intåg presenterar Studentafton årets första afton med visselblåsaren och före detta NSA-anställde Edward Snowden.

Edward Snowden är idag efterlyst av den amerikanska regeringen för spionage och för stöld av regeringsegendom och lever för tillfället i exil i Ryssland. År 2013 gick han ut som visselblåsaren bakom de topphemliga dokument som avslöjade USA:s massövervakning av sina egna medborgare för världen. Dokumenten vittnade om hemliga, globala övervakningsåtgärder utförda av den amerikanska underrättelsetjänsten NSA. I USA riskerar han att dömas till livstid i fängelse.

Aftonen äger rum den 4 februari 2016 kl. 19.00 (..) i Stora Salen, AF-Borgen i Lund. I ett modererat samtal via livestream får vi möta Edward Snowden och höra hans berättelse. Som alltid avslutas aftonen med en 30 minuters frågestund med frågor från publiken.

120 SEK för medlemmar i Studentlund
160 SEK för övriga
Gratis i dörren för de 30 första studenterna i mån av plats.

Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!


In English:

Studentafton is proud to announce the first guest of 2016; the whistle-blower and former CIA employee Edward Snowden.

Edward Snowden is wanted by the US government for espionage and for theft of US Government property. He is currently living in an undisclosed location in Russia. In 2013 he leaked top-secret documents that revealed among other things US’s mass surveillance of their own citizens conducted by the US intelligence NSA. Back in the US, he could be sentenced to lifetime imprisonment.

The event will take place on the 4th of February 2016 19.00 (..) at Stora Salen, AF-borgen, Lund. In a live stream conversation Edward Snowden will share his story and as always, the last 30 minutes will be dedicated to questions from the audience.

120 SEK for members of Studentlund
160 SEK for non-members.

Welcome!

Datum: . Datum: 2016-02-04
Tid: 19:00 - 20:30
Plats: Stora Salen, AF Borgen i Lund.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 120 SEK
Pris för icke-medlemmar: 160 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905