Studentafton gästas av Jan Guillou

Jan Guillou är en av Sveriges mest kända och sålda författare med över 40 skrivna böcker. Han har verkat som journalist, författare, krönikör och samhällsdebattör i över 40 år och blev rikskänd när han tillsammans med kollegan Peter Bratt avslöjade den så kallade IB-affären i början på 70 talet. Sedan dess har han författat några av sina mest kända och sålda verk om bland annat underrättelseofficeren Carl Hamilton och tempelriddaren Arn som båda filmatiserats. Guillou är för tillfället aktuell med sin senaste roman ”Mellan rött och svart” som är en del av hans romansvit om det stora århundrandet, 1900-talet.

Den 25 november gästar Guillou Studentafton för ett samtal med fokus på litteraturskapande och Guillous litteraturliv. Samtalet kommer att spänna över en timme och sista halvtimmen är som alltid ägnad åt publikfrågor.

Aftonen börjar klockan 19:00 (..) i Café Athen, AF-borgen.

Besöket på Studentafton blir Guillous fjärde och han har tidigare gästat under rubrikerna: IB-affären år 1973, MBL – ett hot mot tryckfriheten år 1981, Pressetik – massmedia år 1984 och i samband med veckotidningen Folket i bild/kulturfront år 1994. Hans första besök 1973 blev mycket uppmärksammat då han efter Studentaftonen greps av polis för att sedan bli dömd till 10 månaders fängelse för spioneri.

Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!

Tags:

Datum: . Datum: 2013-11-25
Tid: 19:00 - 20:30
Plats: Café Athen, AF Borgen.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 70 SEK
Pris för icke-medlemmar: 100 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905