NyheterKalendariumPodcastKontakt

Studentaftons Vänner

Läs mer om Studentaftons vänförening tillika alumninätverk.

Vänföreningen

Om Studentaftons Vänner

I samband med Studentaftonutskottets 100-årsjubileum år 2005 började konturerna av en alumniförening till utskottet att ta form. Sedan dess har föreningen formaliserats, antagit stadgar, utsett en styrelse och börjat bedriva löpande verksamhet i egenskap av en ideell förening.

Föreningens syfte är att stärka banden alumner emellan och att bidra till en fortsatt livskraftig Studentaftontraditionen i Lund. 

Medlemskap till föreningen är öppet för alla som någon gång varit engagerade i Studentaftonutskottet vid Akademiska Föreningen i Lund.

Utnämningar

Hedersledamöter

Sedan Studentaftons Vänner grundades har ett antal hedersledamöter utsetts. Dessa listas nedan efter utnämningsår.

2005
 • Statsminister Göran Persson
 • H.M. Drottning Margrethe
 • Statsminister em Ingvar Carlsson
2006
 • Författare Hans Alfredson
 • Rector Magnificus em Håkan Westling
2007
 • Astronaut Christer Fuglesang
2008
 • Förman em Oscar Edlund (förman 99-00)
2009
 • Ordförande em IAEA Hans Blix
 • Eric Owers
2017
 • Ordförande em FN:s generalförsamling Jan Eliasson
2019
 • Författare Lotte Möller
BLI MEDLEM I ALUMNIFÖRENINGEN

Medlemskap

Vi vill härmed inbjuda dig som en gång varit engagerad i Studentaftonutskottet att nu bli medlem i Studentaftons Vänner. Som medlem kan du engagera dig i den löpande föreningsverksamheten, delta i medlemsevenemang och knyta kontakt med många generationer av utskottsalumner. En till två gånger per år får du dessutom ta del av föreningens nyhetsbrev med information om vad som är på gång den närmsta tiden. 

För att bli medlem börjar du med att skicka ett mail till forman@studentafton.se. Skriv gärna i mailet under vilket/vilka år du var engagerad i Studentaftonutskottet samt vem som var förman under ditt/dina år. *

Varmt välkommen! 

Styrelsen 2022-2023
Olof Hallqvist
Björn Angtoft
Alfred Sjelvgren

* Hitta ditt utskott bland tidigare utskott nedan.

Tidigare utskott
Tidigare verksamma i Studentafton

Alumner

Studentafton har engagerat studenter i Lund i över 100 år. I alumniföreningen Studentaftons Vänner samlas tidigare utskottsmedlemmar för att fortsätta bidra till en livskraftig Studentaftontradition. Alumninätverket spänner över många generationer av tidigare utskottsmedlemmar, av vilka somliga återbesökt Studentafton i egenskap av gäster eller moderatorer.

Exempelvis har den tidigare förmannen Jens Liljestrand modererat ett antal studentaftnar genom åren. Förmännen Oscar Edlund och Daniel Bengtson har också efter avslutad verksamhetstid i utskottet bidragit till framtagandet av filmen om Studentafton.

NYHETSBREV

Missa inte våra kommande aftnar

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få senaste nytt om framtida evenemang, våra kommande gäster och ta del av utskottets arbete. Nyhetsbrevet skickas ut i samband med att en ny afton släpps, och informerar om Studentaftons aktuella projekt, tävlingar och nyheter – ett perfekt sätt att enkelt hålla dig uppdaterad! Tidigare nyhetsbrev kan du hitta här (extern länk).

Skulle du vilja avsluta din prenumeration kan du göra det i själva nyhetsmejlet. Din prenumeration upphör då automatiskt.

Tack! Du är nu prenumerant på Studentaftons nyhetsbrev!
Oops! Något gick fel. Var god försök igen senare eller anmäl dig här istället.