Studentafton blir film!

Fredagen 9 maj har filmen ”If there is such a place” premiär på Kino i Lund.

Aldrig tidigare visat arkivmaterial i form av stillbilder, ljudupptagningar och klipp från gamla aftnar utgör grunden till dokumentären. Tillsammans med nygjorda intervjuer med gäster från 1963-2013 skildrar filmen studentaftnarnas betydelse från starten 1905 fram till idag. Bakom projektet står Oscar Edlund och Daniel Bengtson, tidigare förmän för Studentafton, tillsammans med föreningen Tystnad Tagning.

”If there is such a place” har premiär 18:30 den 9 maj. Redan nu kan du förhandsboka dina biljetter på Kinos hemsida. Biljettpris: 50kr

– Studentafton har kallats för Sveriges friaste talarstol och har varit och är en scen dit väldigt många söker sig. Traditionen är så pass speciell och det finns så mycket häftigt material att det kändes självklart att vi skulle göra den här filmen, säger Oscar Edlund.

Sydsvenskan 15.01.14

Här kan du se en trailer till dokumentären:

Tags: , , , , , , , , , ,

Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905