NyheterKalendariumPodcastKontakt

Nyheter

Häng med i vad som händer på Studentafton. Vill du vara säker på att inte missa någon av våra aftnar? Anmäl dig då till vårt nyhetsbrev längre ner på sidan!

Nyheter

Det senaste från Studentafton

Häng mer i vad Studentafton gör och läs mer om våra aktuella aftnar, nya podcastavsnitt, rekryteringar med mera!

Referat från studentaftnar hittar du istället här.

Visar 0 resultat av 0 nyhetsinlägg.
Rensa alla filter
Rensa filter
2011
Slutår
Inläggskategori
Rensa
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Rekrytering
Publicerat:
2019-11-27
*
Är samtal och debatt din grej? Vi rekryterar samarbetsansvarig och teknik- och podcastproducent!

Brinner du för det fria ordet? Är samtal och debatt din grej? Trivs du med att arbeta i team? Vill du engagera dig i ett av Akademiska Föreningens äldsta utskott? Vilken tur att just du tittade hit!

Studentaftonutskottet söker nu utskottsmedlemmar med vilja, drivkraft och engagemang som vill vara med och förgylla utskottet.

Sök redan idag!

Studentafton är Skandinaviens äldsta och främsta politiskt och religiöst oberoende forum för samtal och debatt. I över 110 år har utskottet arbetat med att hedra yttrandefriheten genom att erbjuda den plattform som kommit att kallas ”Sveriges friaste talarstol”. Utskottet präglas av en passion för det fria ordet och yttrandefriheten, och vi vill tillsammans sprida kunskap och väcka uppmärksamhet kring samtalen som förs i Lund, Sverige och världen.

Just nu söker utskottet nya medlemmar! Utskottet består av en rad olika poster. Utöver det postspecifika arbetet innebär en plats i utskottet att gemensamt arbeta med planering och genomförande av aftnar tillsammans med resten av utskottet. Utskottet söker nu en samarbetsansvarig samt en teknik- och podcastansvarig.

Samarbetsansvarig är länken mellan utskottet och dess externa partners. Du hittar nya, spännande samarbetspartners genom att själv arbeta mot företag och andra intressenter och arbetar samtidigt med att upprätthålla goda relationer med utskottets nuvarande sponsorer. I den här rollen är det viktigt att kunna tänka kreativt gällande vem som skulle kunna tänka sig att sponsra verksamheten och varför.

Teknik- och podcastansvarig innebär att du sköter ljudet under våra aftnar. Du har ansvar för att rätt teknik finns på plats och att vi har bra ljudkvalité under aftonen. Vi ser helst att du har en del förkunskaper kring ljud men det viktigaste är att du har ett intresse för ljudteknik.

Utöver teknikarbetet under Studentaftnar arbetar teknik- och podcastansvarig med  att spela in, klippa och distribuera Studentaftons egna podcast. Som podcastproducent bör du ha ett tekniskt kunnande och en stor förmåga att kunna arbeta självständigt, samtidigt som du måste kunna koordinera arbetet med andra utskottsmedlemmar, såsom redaktör, grafiker och marknadsföringsansvarig.

Skicka in ett CV och personligt brev till rekrytering@studentafton.se där du beskriver dig själv, ger din bild av vad Studentafton är och vad det kan bli, motiverar varför du söker till just Studentafton och beskriver hur du kan bidra till utskottet. I ditt brev vill vi även att du beskriver vilket/vilka arbetsområde/n/ du tror kan passa dig och varför.

Sista ansökningsdag är 12 december 2019 23.59. Intervjuer och rekrytering sker löpande.

Har du frågor kring utskottet eller arbetsområdena är du varmt välkommen att kontakta förman Malin Jakobsson som mer än gärna svarar på dina frågor! Malin nås via telefon: +46 (0) 761 885 833 eller via mail: forman@studentafton.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

2019
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Rekrytering
Publicerat:
2019-05-12
*
Vi rekryterar!

Brinner du för det fria ordet? Är samtal och debatt din grej? Trivs du med att arbeta i team? Vill du engagera dig i ett av Akademiska Föreningens äldsta utskott? Vilken tur att just du hittade hit!

Studentaftonutskottet söker nu utskottsmedlemmar med vilja, drivkraft och engagemang som vill vara med och förgylla utskottet.

Sök redan idag!

Studentafton är Skandinaviens äldsta och främsta oberoende forum för samtal och debatt. I över 110 år har utskottet arbetat med att hedra yttrandefriheten genom att erbjuda den plattform som kommit att kallas ”Sveriges friaste talarstol”. Utskottet präglas av en passion för det fria ordet och yttrandefriheten, och vi vill tillsammans sprida kunskap och väcka uppmärksamhet kring samtalen som förs i Lund, Sverige och världen.

Just nu söker utskottet nya medlemmar! Utskottet består av 12 personer på en rad olika poster. Utöver det postspecifika arbetet innebär en plats i utskottet att gemensamt arbeta med planering och genomförande av aftnar tillsammans med resten av utskottet. Utskottet söker nu ekonomie, marknadsföringskoordinator, grafiker, redaktör, aftonkoordinator, sexmästare och projektkoordinator.

Vi söker personer som är ansvarstagande, strukturerade och lösningsorienterade. Du ska inte heller vara rädd för att inta en ledande roll och arbetsleda andra under viss tidspress. Liknande tidigare uppdrag är meriterande men ingen nödvändighet, det viktigaste är att du har ett stort intresse för Studentaftons verksamhet och tror att en plats i utskottet hade varit något för dig.

Skicka in ett CV och personligt brev till rekrytering@studentafton.se där du beskriver dig själv, ger din bild av vad Studentafton är och vad det kan bli, motiverar varför du söker till just Studentafton och beskriver hur du kan bidra till utskottet. I ditt brev vill vi även att du beskriver vilket/vilka arbetsområde/n/ du tror kan passa dig och varför. Vi vill även be dig att skicka in ett arbetsprov ifall du söker posten som grafiker. Skapa en affisch till din drömafton och skicka in den tillsammans med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 26 maj 2019, kl 12:00. Intervjuer och rekrytering sker löpande.

Har du frågor kring utskottet eller arbetsområdena är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskoordinator Malin Jakobsson som mer än gärna svarar på dina frågor! Malin nås via telefon: 0761 88 58 33 eller via mail: rekrytering@studentafton.se!

Vi ser fram emot din ansökan!

2019
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Rekrytering
Publicerat:
2018-11-24
*
Studentaftonpub på Tegnérs och rekrytering till Studentafton

Studentaftonpub på Tegnérs

Måndag den 3 december anordnas Studentaftons egna pub i Tegnérs Matsalar, AF-borgen. Det kommer att serveras mat och dryck till studentpriser, spelas svängig musik och bjudas på ett spännande samtal om studentboendets historia med Fredrik Tersmeden.

Fredrik Tersmeden är en av de mest namnkunniga profilerna i Lunds studentliv. Genom åren har han medverkat i en rad olika föreningar som Lundakarnevalen, Nasala utskottet och AF:s Arkiv- och Studentmuseum. Tersmeden har författat otaliga böcker med anknytning till Lund och är nu aktuell med sin nya bok “Lundensare”. Under aftonen kommer han med material från boken “Bott i Lund” att redogöra för stadens utvecklingen från akademisk bondby till modern universitetsstad. 350 år har passerat men sedan 1668 har alla lundastudenter haft ett grundläggande behov gemensamt: någonstans bo.

Rekrytering:

Studentafton söker nu nya utskottsmedlemmar och de poster som är vakanta inför vårterminen kommer att utlysas under aftonen. På puben kommer utskottets nuvarande medlemmar att finnas tillgängliga för den som vill veta mer om hur det är att vara aktiv i Studentaftonutskottet.

När: Den 3 december 2018 kl. 17-23.

Var: Tegnérs Matsalar, AF-borgen.

Pris: 20 kr för inträde inklusive garderob, köps i dörren.

Varmt välkomna!

2018
2022
Fredrik Tersmeden
Henrik Krantz
Studentaftonpub: Studentboendets historia
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Rekrytering
Publicerat:
2018-05-17
*
Vi rekryterar!

Brinner du för det fria ordet? Är samtal och debatt din grej? Trivs du med att arbeta i team? Studentaftonutskottet söker nya medlemmar som med med vilja, drivkraft och engagemang vill uppmärksamma de samtal som förs i Lund, Sverige och Världen. Utskottet söker en vice förman, en grafiker, en sponsansvarig, två eftersitsansvariga, en podcastproducent, en redaktör, en aftonkoordinator och en projektkoordinator.

Sista ansökningsdag är 25 maj 2018, kl 23.59. Skicka in din ansökan redan idag! Intervjuer och rekrytering sker löpande.

2018
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Övrig nyhet
Publicerat:
2017-07-05
*
Studentaftonutskottet önskar glad sommar!

Studentaftonutskottet vill tacka gäster och besökare för en fantastisk vår, och passa på att önska en glad sommar!

Verksamheten drar igång igen i samband med höstterminens start – håll ögonen öppna för såväl rekrytering av nya medlemmar till utskottet som aftnar!

2017
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Samarbete
Publicerat:
2017-05-06
*
Studentaftons nya rollups

Vi vill rikta ett stort tack till DisplayProjekt som sponsrat våra nya, mycket fina rollups!
Se mer på: http://www.displayprojekt.se/

2017
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Rekrytering
Publicerat:
2016-11-22
*
Studentafton söker nya utskottsmedlemmar!

Brinner du för det fria ordet? Är samtal och debatt din grej? Trivs du med att arbeta i team? Vill du engagera dig i ett av Akademiska Föreningens äldsta utskott?

Vilken tur att just du hittade hit! Studentaftonutskottet söker nu utskottsmedlemmar med vilja, drivkraft och engagemang som vill vara med och förgylla utskottet.

Sök redan idag!

Sista ansökningsdag är 2016.11.30, kl 00.00.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden.

2016
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Övrig nyhet
Publicerat:
2016-11-20
*
Sveriges 100 mäktigaste 2016

Fokus har listat Sveriges 100 mäktigaste personer år 2016. Studentafton har haft äran att ha blivit gästat av många av makthavarna på årets lista.

Varje år publicerar nyhetsmagasinet Fokus en ”makthavarlista” med de 100 personer som har mest makt att påverka Sverige. Listan, som publicerades 18e november, toppas i år av statsminister Stefan Löfven (1), finansminister Magdalena Andersson (2) och Riksbankschef Stefan Ingves (3), vilka alla har gästat Studentafton.

21 av årets makthavare har tidigare gästat Studentafton. Nedan följer en lista med deras placering samt datum som personen gästade:

1. Stefan Löfven – 19 april 2012 och 27 april 2015
2. Magdalena Andersson – 19 maj 2015
3. Stefan Ingves – 25 mars 2010
4. Margot Wallström – 28 april 2005 och 26 maj 2011
5. Jacob Wallenberg – 19 januari 2000
6. Karl-Petter Thorwaldsson – 24 november 2015
7. Anna Kinberg Batra – 4 mars 2015
8. Jimmie Åkesson – 22 april 2013
14. Jan Björklund – 9 september 2010 och 24 oktober 2013
16. Marcus Wallenberg – 3 oktober 2000
17. Jonas Sjöstedt – 23 maj 2013 och 24 oktober 2013
28. Cecilia Malmström – 14 april 2016
31. Peter Wolodarski – 28 mars 2012 och 22 oktober 2014
37. Gustav Fridolin – 4 april 2013
51. Micael Bydén – 8 februari 2016
67. Peter Wallenberg Jr. – 6 december 1988, 10 maj 1989 och 16 april 1999
79. Cilla Benkö – 26 november 2012
83. Göran Persson – 22 mars 1999, 6 maj 2002 och 8 februari 2005
85. Marie Ehrling – 22 september 2004
86. Antje Jackelén – 23 januari 2014
96. Anders Borg – 28 mars 2012

Klicka här för att läsa listan på fokus.se

Klicka här för att se Studentaftons fullständiga kalendarium

Bild hämtad från fokus.se

2016
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Samarbete
Publicerat:
2016-02-22
*
Studentaftons nya beachflaggor och banderoll!

Vi vill rikta ett stort tack till DisplayProjekt som sponsrat våra nya fina beachflaggor & banderoll! Se mer på: http://www.displayprojekt.se/

2016
2022
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Studentaftons logotyp
Rekrytering
Publicerat:
2015-09-02
*
Sök till Studentaftonutskottet

Vill du vara en del av Studentaftonutskottet och göra framtidens aftnar möjliga?
Brinner du för det fria ordet och älskar samtal av alla dess slag?
Är du en driven person med god samarbetsförmåga?
Då har du kommit rätt! Nu söker vi en handfull nya medlemmar till Studentaftonutskottet!

Marknadsföringsansvarig

Som marknadsföringsansvarig är du utskottets länk till allmänheten. Då du kommunicerar och skapar marknadsföring på våra olika plattformar har du ett stort intresse för marknadsföring och gärna tidigare erfarenhet av program som Photoshop och Illustrator. Du jobbar nära den grafiska formgivaren med även förmannen, och lyckas på nya sätt kommunicera våra aftnar samt attrahera fler följare på sociala medier.

Teknikansvarig

Ansvarar för att rätt teknik finns på plats inför varje afton och är även beredd på att lösa eventuella tekniska problem som kan uppstå. Du har koll på sladdar av alla dess slag och vet precis hur man undviker rundgång på bästa sätt.

Biljettansvarig

Som namnet antyder ansvarar denna person för biljetthantering samt publikinsläpp under varje afton. Att ha koll på logistiken, lokalen och kunna lösa ett och annat oväntat problem blir din uppgift. Du söker en av 2 poster.

Eftersitsansvarig

Är du en strukturerad person som trivs i rollen som värd eller värdinna? Att vara eftersitsansvarig innebär främst att ansvara för representationsmottagningar i samband med Studentaftnar. Erfarenhet från tidigare uppdrag kopplat till festarrangamang eller kök är ett plus.

Webbredaktör

Är du en fena på att skriva och skapa intressant innehåll? Vi söker dig med snabba fingrar och som uttrycker dig väl i tal och skrift. Du som webbredaktör ska hålla hemsidan uppdaterad och göra den levande och intressant genom referat från Studentaftnar och annat relevant material. Du ansvarar också för att skriva våra nyhetsbrev. Vi ser gärna att du skickar med ett arbetsprov i form av egenskriven valfri text tillsammans med din ansökan.

Grafiker

Vi söker dig som är kreativ, idérik och kunnig i grafisk design. Som grafiker i Studentafton vet du precis hur en känsla bäst kan förmedlas i bild. Du arbetar med att utforma affischer inför våra aftnar och kommer i nära samarbete med marknadsföringsansvarig och förmannen att ta fram affischer som reflekterar våra idéer och tankar med varje afton. Skicka gärna ett arbetsprov med din ansökan.

Skicka in ett personligt brev till kontakt@studentafton.se, där du beskriver vem du är och varför du söker samt vad du kan bidra med till Studentaftonutskottet senast den 13 september 2015. Tidigare erfarenheter och meriter är inte allt - vilja, engagemang och drivkraft är minst lika viktigt. Har du några övriga frågor eller vill få mer information om posterna är du hjärtligt välkommen att maila oss eller ringa vår förman Helena Westöö, på telefonnummer 0706 299 288.
Vi ser fram emot din ansökan!

Vänliga hälsningar,
Studentaftonsutskottet

2015
2022
Inga nyheter hittades givet de aktiva filtren.
Något gick fel. Var god ladda om sidan utan filter- eller sidändelse: studentafton.se/nyheter
Något gick fel. Var god ladda om sidan utan filter- eller sidändelse: studentafton.se/nyheter
NYHETSBREV

Missa inte våra kommande aftnar

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få senaste nytt om framtida evenemang, våra kommande gäster och ta del av utskottets arbete. Nyhetsbrevet skickas ut i samband med att en ny afton släpps, och informerar om Studentaftons aktuella projekt, tävlingar och nyheter – ett perfekt sätt att enkelt hålla dig uppdaterad! Tidigare nyhetsbrev kan du hitta här (extern länk).

Skulle du vilja avsluta din prenumeration kan du göra det i själva nyhetsmejlet. Din prenumeration upphör då automatiskt.

Tack! Du är nu prenumerant på Studentaftons nyhetsbrev!
Oops! Något gick fel. Var god försök igen senare eller anmäl dig här istället.