NyheterKalendariumPodcastKontakt
AvSNITT
82

Märta Stenevi och Johan Pehrson

Podcastavsnitt

Inspelning från studentafton
2022-05-03
1:28:47
Partiledarafton - Märta Stenevi och Johan Pehrson
Ep
82
Partiledarafton - Märta Stenevi och Johan Pehrson
1:28:47
Avsnittsbeskrivning

Studentafton välkomnar den 3 maj in Liberalernas partiledare Johan Pehrson och Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi till en partiledarafton.

Partierna mobiliserar sig just nu inför det stundande valet. För Liberalerna och Miljöpartiet är det ett viktigt val då båda har en utmaning i att hålla sig kvar i Riksdagen. Opinionsmätningar visar att partierna är nära riksdagsspärren och i en valrörelse kan mycket hända.

“Vi i Studentaftonutskottet tycker att det känns viktigt att under ett valår använda vår plattform för att kunna erbjuda Lunds studenter och allmänhet möjligheten att möta och ställa frågor till Sveriges ledande politiker. Partiledaraftnar är ett återkommande koncept i Studentaftons historia och det känns hederligt att låta traditionen leva vidare. Vi har bjudit in samtliga riksdagspartier inför valet i september. Vi återkommer även med ett konkret tema för aftonen.” säger Madina Refoi, förman för Studentafton

Det finns mycket osäkerhet kring valet, men en sak kan fastslås. Nästa mandatperiod kommer vara starkt påverkad av både Miljöpartiet och Liberalerna, om de håller sig kvar i riksdagen. Både Märta Stenevi och Johan Pehrson gör sina första valrörelser som språkrör respektive partiledare.

Inledningsvis kommer respektive partiledare få hålla ett kort anförande. Därefter följer en timmes debatt och under den avslutande halvtimmen får publiken möjligheten att ställa frågor direkt till partiledarna.

Aftonen ägde rum på Universitetshuset i Lund den 3 Maj 2022.

Du kanske är intresserad av...

Fler podcastavsnitt

Gillade du detta avsnitt? Lyssna då även till våra andra avsnitt! Här ett slumpmässigt urval av samtliga avsnitt.