NyheterKalendariumPodcastKontakt

Vision och migration: S och M om framtidens migrationspolitik

19:00
Banner-bild till aftonenBanner-bild till aftonen
Default-bild från gammal studentafton
Evenemangsbeskrivning

LÄNK: https://www.youtube.com/watch?v=MrbVZ13xyf0

Hösten 2015 blev startskottet för en omdaning inom svensk migrationspolitik. Sverige tog emot rekordmånga migranter och Fredrik Reinfeldts “öppna era hjärtan”-tal gick till historien. Idag är samtalsklimatet som förbytt. Partierna tävlar om att föra mest restriktiv invandringspolitik och allt fler talar om migrationens baksidor. Ändå är migrationstrycket på Sverige fortsatt stort – år 2019 beviljades 120 000 människor uppehållstillstånd – en siffra som står ut jämfört med grannländerna.

Den 19 juli i år löper den tillfälliga migrationslag som Sverige haft sedan 2016 ut. I början av april lade regeringen därför fram ett förslag till en ny lag. Förslaget innebär bland annat att tillfälliga uppehållstillstånd blir huvudregel och hårdare regler för permanent uppehållstillstånd – såsom försörjningskrav, grundläggande kunskaper i svenska och samhällskunskap. Samtidigt ges möjligheter att förlänga tillfälliga uppehållstillstånd genom den humanitära skyddsgrunden.

Diskussionerna om den nya lagen har gått varma och kritiken kommer från olika håll. Somliga menar att lagen innebär en större migration till Sverige, andra sörjer vad de ser som slutet på Sverige som en humanitär stormakt. Vad innebär lagen – hur många människor berörs och hur mycket invandring tål Sverige? Vad är Sveriges roll i nästa flyktingkris och hur kan EU bli en del av lösningen?

För att reda ut frågetecken men också blicka framåt mot visioner om framtidens migrationspolitik bjuder Studentafton den 10 maj in två toppolitiker – justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) och moderaternas migrations- och socialförsäkringspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard. De ska tillsammans med journalisten Anders Holmberg, känd från SVT:s Agenda och 30 minuter, samtala om vägen framåt för Sverige, EU och migranterna.

Aftonen äger rum i Piratensalen på Grand Hotel men kommer endast att vara tillgänglig digitalt genom livesändning. Kvällen avslutas traditionsenligt med en frågestund med publiken. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor i förväg genom en mentilänk som läggs ut i eventet.


Tid: Den 10 maj klockan 19 prick
Plats: Eventet livesänds vi länk i evenemanget

Slutsålt
Slutsålt
Evenemangsinfo
När
kl.
19:00
(..)
kl.
20:30
Var
Piratensalen (Grand)
Visa/dölj extra lokalinfo
lokal
Piratensalen, Grand Hotel Lund
Adress
Bantorget 1, 222 29 Lund
Vägbeskrivning
Google Maps

Gå in genom entrén vid Bantorget och sväng höger vid receptionen. Där finner du Piratenfoajén och från den tar du första dörren till vänster.

Gästas av
Morgan Johansson och Maria Malmer Stenergard
Modereras av
Anders Holmberg
Arrangeras tillsammans med
Endast Studentafton
BiljettEr
Länk ↗
Biljettpris
Uppdateringar

Nyheter om denna studentafton

Inga nyheter om denna afton hittades. Läs alla våra nyheter här.
Ta del av aftonen i efterhand

Missade du aftonen?

Vissa studentaftnar går att ta del av även i efterhand! Detta i form av podcastavsnitt, Youtube-videor och/eller referat från aftonen. Ta del av dessa media nedan!

Titta även in bilden/bilderna från aftonen härintill.

Mycket nöje!

Gå till bild till vänster
Gå till bild till höger
Default-bild på AF-Borgen vid en studentafton
Podcast
EP
71
Vision och migration – S och M om framtidens migrationspolitik
1:25:41
Tyvärr finns inget podcastavsnitt tillgängligt från denna studentafton.
1:25:41
Vision och migration – S och M om framtidens migrationspolitik
Youtube
Nedan finner du en videoinspelning från denna studentafton! Se den här eller
direkt på Youtube
!
Tyvärr finns ingen publicerad videoinspelning från denna studentafton.
Referat
Tyvärr finns inget referat tillgängligt för denna studentafton.