NyheterKalendariumPodcastKontakt

Partiledarafton med Socialdemokraternas Magdalena Andersson

19:00
Banner-bild till aftonenBanner-bild till aftonen
Default-bild från gammal studentafton
Evenemangsbeskrivning

Per Albin Hansson grundade folkhemmet. Ingvard Kamprad möblerade det med sina platta paket. Arbetstagarna upprätthöll det. Den 22 november välkomnar Studentafton Socialdemokraternas partiledare, och tidigare statsminister, Magdalena Andersson för en Partiledarafton.

Solidaritet, jämlikhet och frihet. Den socialdemokratiska ideologin spänner över starka värdeord. Under 1900-talet var det Socialdemokratiska Arbetarepartiet den svenska politikens epicentrum. Under 40 år prenumererade Socialdemokraterna på regeringsmakten. En rad stora samhällsreformer genomfördes som byggde det svenska folkhemmet. Politiken, under samma 40 år, genomfördes inte utan kritik. Partiet anklagades ofta för maktgirighet. Anklagelser om att ha vilja makten till varje pris var en flitigt förekommande kritik gentemot Socialdemokraterna. Som Vilhelm Moberg sa: ”Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer – att ta makten och att behålla den”.

Idag ser det politiska landskapet annorlunda ut. Socialdemokraterna har i de två senaste valen fått rekordlågt väljarstöd. Sedan riksdagsvalet har väljarstödet ökat till 37% men samtidigt kritiseras partiet för att förlora sina kärnväljare: arbetarna. Något har förändrats. Magdalena Andersson har själv sagt att ”Socialdemokraterna är ett parti som utvecklas i takt med tiden”. Men hur mycket kan ett parti förändras innan det strider mot den ursprungliga ideologin? Socialdemokraterna har svängt i synen på alliansfrihet, och andra ideologiskt centrala kärnfrågor. En ny samhällsanalys och en ny politik är i arbete. “Solidaritet, jämlikhet och frihet” har bytts ut mot “rättvisa, respekt och gemensamt ansvar”. Det finns många som inte känner igen sitt parti. Hur ser framtiden ut för Socialdemokratiska arbetarepartiet?

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson blev Sveriges första kvinnliga statsminister 2021. När hon intar scenen i Universitetsaulan i Lund inför stadens studenter är det i egenskap av Sveriges oppositionsledare. Aftonen inleds med en timmes modererat samtal, följt av en halvtimme där studenterna är välkomna att ställa frågor direkt till Magdalena Andersson. Moderatorer för kvällen kommer att vara Studentaftonutskottets Sofie Andersson och Hannes Romare.

Slutsålt
Slutsålt
Evenemangsinfo
När
kl.
19:00
(..)
kl.
20:30
Var
Universitetsaulan
Visa/dölj extra lokalinfo
lokal
Universitetshusets aula
Adress
Paradisgatan 2, 223 50 Lund
Vägbeskrivning
Google Maps

Gå in i huvudentrén från Lundagård så hamnar du i atrium. Aulan finner du rakt fram genom atrium uppför trappan i mitten.

Gästas av
Magdalena Andersson
Modereras av
Sofie Andersson, och Hannes Romare
Arrangeras tillsammans med
Endast Studentafton
BiljettEr
Länk ↗
Biljettpris
70kr för Studentlund-medlemmar, 140kr för övriga
Uppdateringar

Nyheter om denna studentafton

Inga nyheter om denna afton hittades. Läs alla våra nyheter här.
Ta del av aftonen i efterhand

Missade du aftonen?

Vissa studentaftnar går att ta del av även i efterhand! Detta i form av podcastavsnitt, Youtube-videor och/eller referat från aftonen. Ta del av dessa media nedan!

Titta även in bilden/bilderna från aftonen härintill.

Mycket nöje!

Gå till bild till vänster
Gå till bild till höger
Default-bild på AF-Borgen vid en studentafton
Podcast
EP
91
Partiledarafton med Magdalena Andersson
1:39:28
Tyvärr finns inget podcastavsnitt tillgängligt från denna studentafton.
1:39:28
Partiledarafton med Magdalena Andersson
Youtube
Nedan finner du en videoinspelning från denna studentafton! Se den här eller
direkt på Youtube
!
Tyvärr finns ingen publicerad videoinspelning från denna studentafton.
Referat
Tyvärr finns inget referat tillgängligt för denna studentafton.