NyheterKalendariumPodcastKontakt
AvSNITT
75

Isabella Löwengrip

Podcastavsnitt

Inspelning från studentafton
2021-11-30
1:30:49
Isabella Löwengrip - Livet som ung entreprenör, makthavare och influencer
Ep
75
Isabella Löwengrip - Livet som ung entreprenör, makthavare och influencer
1:30:49
Avsnittsbeskrivning

Den 30 November 2021 bjöd Studentafton in till en afton med Isabella Löwengrip.

Allt började när Isabella Löwengrip, bara 14 år gammal, flyttade hemifrån och startade bloggen med samma namn som alter egot Blondinbella. Livet som en ung, festande, politiskt intresserad och hårt arbetande ung kvinna skapade snabbt rubriker och lockade tusentals nya läsare. Snart var hon inte bara en maktfaktor med både miljonpublik och miljon lön, utan också en förändringsfaktor i det nya medielandskapet.

Isabella Löwengrip är i dag en framgångsrik entreprenör med ett tiotal bolag bakom sig och flertalet utmärkelser – 2010 blev hon årets Affärsnätverkare av Business Network International och 2018 utsågs hon av Veckans Affärer till Näringslivets mäktigaste kvinna. 2019 riktade hon blicken mot USA och deklarerade i sitt Sommarprat att det var slut med Sverige, nu väntade ett glamoröst liv med privatplan och en internationell karriär på andra sidan atlanten. Kort därefter kraschade både bolagskoncern och Isabella Löwengrip, som bara var en månad från personlig konkurs. Sedan dess har hon pratat öppet om psykisk ohälsa, ensamhet och livet med ADHD och Aspergers syndrom och är nu aktuell med den självbiografiska boken Isabella och dokumentären Flip side.

Till Studentafton bjuds hon in för att tala om livet som ung entreprenör, makthavare och banbrytande influencer. Hur påverkas man av ett helt liv i rampljuset, vilket ansvar bär man gentemot sina följare och var går egentligen gränsen mellan privat och offentligt? Men också om hur hon format populärkulturen och hur varumärket Isabella Löwengrip förändrats från Blondinbella till i dag.

Moderator för samtalet är Casper Törnblom, före detta Studentaftonförman och numera partner och byråchef på kommunikationsbyrån 500 i Stockholm.

Aftonen ägde rum på Stadsteatern i Lund.

Tack till Studentaftons sponsor – Broder Jakobs Stenugnsbageri, Tehuset java, Pretty flowers och Grand hotel i Lund.

Du kanske är intresserad av...

Fler podcastavsnitt

Gillade du detta avsnitt? Lyssna då även till våra andra avsnitt! Här ett slumpmässigt urval av samtliga avsnitt.