NyheterKalendariumPodcastKontakt
AvSNITT
86

Ivar Arpi och Andreas Gustavsson

Podcastavsnitt

Inspelning från studentafton
2023-02-14
1:31:44
Tidöavtal eller luftslott? Ivar Arpi och Andreas Gustavsson om läget i politiken
Ep
86
Tidöavtal eller luftslott? Ivar Arpi och Andreas Gustavsson om läget i politiken
1:31:44
Avsnittsbeskrivning

Den 14 februari bjuder Studentafton in Andreas Gustavsson från Dagens ETC och journalisten Ivar Arpi till en afton om läget i politiken.

Regeringen bestående av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna har nu fått uppleva sin första höst. Grundbulten i regeringens existens har varit Tidöavtalet som slöts mellan regeringspartierna och Sverigedemokraterna, något som lett till stor debatt och det inte minst i de egna leden.

Interna uppror i Liberalerna och sverigedemokratisk skepsis mot nyss nämnda liberaler har skapat stora friktioner, men likväl tvingas de samarbeta om Ulf Kristersson ska sitta kvar som statsminister. Nu på senaste har dessutom vissa oenigheter i synen på Natokrisen hos regeringen respektive Sverigedemokraterna testat det samarbete som ligger till grund för regeringen.

För att diskutera läget i politiken har vi nöjet att välkomna Andreas Gustavsson och Ivar Arpi. Andreas är chefredaktör på den röda, gröna och oberoende dagstidningen Dagens ETC. Ivar Arpi är journalist och författare och har skrivit för bland andra SvD, GP, Hallandsposten och Liberala Nyhetsbyrån.

Håller Tidöavtalet i längden? Hur kan oppositionen mobilisera? Hur påverkas utrikespolitiken? Frågor som dessa samt många fler kommer avhandlas under aftonen.

Du kanske är intresserad av...

Fler podcastavsnitt

Gillade du detta avsnitt? Lyssna då även till våra andra avsnitt! Här ett slumpmässigt urval av samtliga avsnitt.