Chefredaktörsafton med Peter Wolodarski, Jan Helin, Pia Rehnquist och Fredric Karén

Höstterminen är igång och Studentafton kan äntligen presentera en av höstens aftnar!

Den 22 oktober bjuder Studentafton in till en Chefredaktörsafton med fyra av Sveriges mäktigaste chefredaktörer; Dagens NyheterPeter Wolodarski,AftonbladetJan HelinSvenska Dagbladets Fredric Karén ochSydsvenskans Pia Rehnquist.

Tidningsindustrin är mitt i en stor förändring där vissa menar att papperstidningen spelat ut sin roll, kvalitetsjournalistiken övergått till sensationsjournalistik och att nyheter måste levereras nästan innan de hänt. Branschen och inte minst dagspressen står inför en stor utmaning där nedskärningar och omplaceringar kontrasteras mot nya spelregler och format.

Vi lämnar även ett historiskt supervalår bakom oss med både val till Europaparlamentet och riksdagen där tidningarna kommit att spela en ny roll med tydliga ställningstaganden och partiledardebatt i direktsänd webb-tv. Vad har tidningarna spelat för roll i valet och vilken är deras egentliga uppgift?

Studentafton bjuder nu in fyra av Sveriges mäktigaste chefredaktörer för ett samtal om krisen i dagspressen, supervalåret 2014 och framtidens journalistik.

Den 22 oktober 2014 kl. 20:00 (..) i Stora Salen gästas Studentafton av Peter Wolodarski, Fredric Karén, Jan Helin och Pia Rehnquist för ett samtal mångbottnat samtal med högt i tak om det som varit och det som komma skall. Moderator och samtalsledare för aftonen är mediagranskaren Katarina Andersson som syns i SVT Medier och tidigare bland annat hörts i SR Medierna.

BILJETTER SLÄPPS FREDAGEN DEN 19 SEPTEMBER:
09:00 – StudentinfoAF Borgen
10:00 – www.biljett.studentlund.se

70 SEK för medlemmar i Studentlund
100 SEK för övriga
Gratis i dörren för studenter i mån av plats

Varmt välkomna önskar Studentaftonutskottet!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Datum: . Datum: 2014-10-22
Tid: 20:00 - 21:00
Plats: Stora Salen, AF Borgen.
Gratis för AF- och studentlundmedlemmar i dörr i mån av plats.
Förköp: Studentinfo i AF-Borgen.
Tel: 046-38 49 49.
Pris för AF-och studentlundmedlemmar: 70 SEK
Pris för icke-medlemmar: 100 SEK
Oberoende forum för samtal och debatt sedan 1905