NyheterKalendariumPodcastKontakt

Studentafton gästas av Hannah Widell och Amanda Schulman

19:30
Banner-bild till aftonenBanner-bild till aftonen
Default-bild från gammal studentafton
Evenemangsbeskrivning

Studentafton kan nu presentera höstens fjärde afton!

Torsdagen den 5 december gästas Studentafton av Hannah Widell & Amanda Schulman.

Hannah Widell och Amanda Schulman är systrarna som för tillfället gör allt tillsammans. Med en bakgrund inom media och tv-produktion med chefsposter på Mastiff valde de år 2012 att starta sin egen podcast, börja producera egna tv-program och tillsammans starta mediaföretaget Perfect Day. Idag driver de podcasten ”Fredagspodden” som utsetts till ”Bästa livsstilspod” i Daytonas stora podradiopris, två egna webb-program ”På middag med Hannah & Amanda” och ”Hannahs & Amandas hotell” samt producerar och tar fram nya koncept och program genom sitt egna produktionsbolag.

Aftonen börjar klockan 19:30 (..) i Konsertsalen i Stadshallen i Lund.

Hannah & Amanda gästar Studentafton för ett intimt och hjärtligt samtal om karriär, kärlek och att våga. Samtalet kommer vara lett av en moderator som presenteras senare under veckan.

BILJETTER: Säljs från och med på TISDAG den 19 november klockan 12:00.
70 kr för medlemmar i Studentlund
100 kr för övriga
Gratis i dörren i mån av plats (för studenter)

Biljetter köps på:
www.biljett.studentlund.se I Studentinfo, AF Borgen.
(Glöm inte att biljetter köpta på nätet måste hämtas ut i Studentinfo innan aftonen.)

Varmt välkomna!
Studentaftonutskottet

Slutsålt
Slutsålt
Evenemangsinfo
När
kl.
19:30
(..)
kl.
21:00
Var
Konsertsalen (Stadshallen)
Visa/dölj extra lokalinfo
lokal
Konsertsalen, Lunds Stadshall
Adress
Stortorget 9, 222 23 Lund
Vägbeskrivning
Google Maps

Gästas av
Hannah Widell och Amanda Schulman
Modereras av
Kristin Nord
Arrangeras tillsammans med
Endast Studentafton
BiljettEr
Länk ↗
Biljettpris
70 kr för medlemmar i Studentlund, 100 kr för övriga
Uppdateringar

Nyheter om denna studentafton

Inga nyheter om denna afton hittades. Läs alla våra nyheter här.
Ta del av aftonen i efterhand

Missade du aftonen?

Vissa studentaftnar går att ta del av även i efterhand! Detta i form av podcastavsnitt, Youtube-videor och/eller referat från aftonen. Ta del av dessa media nedan!

Titta även in bilden/bilderna från aftonen härintill.

Mycket nöje!

Gå till bild till vänster
Gå till bild till höger
Default-bild på AF-Borgen vid en studentafton
Podcast
Tyvärr finns inget podcastavsnitt tillgängligt från denna studentafton.
Youtube
Nedan finner du en videoinspelning från denna studentafton! Se den här eller
direkt på Youtube
!
Tyvärr finns ingen publicerad videoinspelning från denna studentafton.
Referat
Nedan finner du ett referat skrivet till denna studentafton.
Studentaftons logotyp
Referat
Publicerat:
2013-12-05
2022-04-23
*
Studentafton med Hannah Widell och Amanda Schulman

Studentafton med Hannah Widell och Amanda Schulman, den 5 december 2013

Stadshallens konsertsal är fullsatt med förväntansfulla människor. Kvällens afton sålde slut på femton minuter. Sorlet byts ut mot applåder när Studentaftons förman Casper Törnblom stiger upp på scenen för att presentera kvällens gäster- systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.

Jublet som bryts ut när Hannah och Amanda kliver på scenen är öronbedövande. Moderatorn Kristin Nord, journalist på Sydsvenskans kulturredaktion, inleder med frågan om hur allt började.

– Vi har alltid lekt sådant som vi gör nu. När jag var fem och Amanda tio brukade vi spela in radio. Vi frågade hur det var att vara varandras syster. Vi har hållit på med det här jättelänge men det tog lång tid innan vi fattade att vi skulle göra det i det offentliga rummet, säger Hannah.

Hannah är klädd i mönstrad blus, svart skinnkjol och ankelboots. Amanda har svart byxdress och pumps. Hannah fortsätter att berätta om deras systerskap. Hon berättar att åsiktsmoralmässigt är de lika, men de har tydliga roller. Hon är storasyster och Amanda lillasyster. När den ena är svag och ledsen är den andra stark och tröstar.

Moderatorn går vidare till ämnet feminism. Amanda berättar att de vuxit upp i ett kvinnodominerade hem där det var självklart att kvinnor kunde göra karriär precis som män. Kvinnors innehåll har alltid varit viktigt i jobbet också, och dessutom är mediebranschen kvinnodominerande, säger de.

Hannah och Amanda sprudlar av glädje under samtalet. De utbrister i skratt då och då som smittar av sig på hela publiken. De säger att deras ambition är att de ska våga prata om allt i sin podcast.

– ­Man behöver inte vara antingen eller. Man kan få tycka att det är härligt att ta på sig läppstift och att prata om ångest. Det finns en samhällsnorm att det är fult att prata om ytligheter och sådant som är typiskt kvinnligt. Men det är ju hårt att leva och då måste man göra allt man kan för att bli lycklig.  Man kan inte alltid ta kontroll över ångesten men blir man lite gladare att ett rött nagellack så är ju det fantastiskt, säger Amanda.

Moderatorn frågar om entreprenörskapet. Amanda svarar att de kommer på nya idéer hela tiden. Ena dagen vill de starta restaurang, nästa en hudvårdslinje. Kraften kommer i att det händer saker, säger Amanda. De beskriver en vanlig arbetsdag, som ofta börjar redan klockan åtta med att vädra idéer på sms, och sedan fortsätter med möte på kontoret vid tio. 50 procent är business, 50 procent kreativitet, berättar dem. Deras företag Perfect Day Media producerar både material är de själva står som huvudroller, såsom podcasten, men de producerar även stora mängder material åt kunder.

Hannah och Amanda pratar om hur det är att blotta sig så mycket i podcasten, om deras män, vikten av att stötta varandra och vart i livet de befinner sig nu innan intervjun avslutas. Aftonen fortsätter med en livlig frågestund från både människor som mest känner till dem vid namn och tillgivna podcastfans. Utanför konsertsalens väggar dånar stormen Sven, men i salen är atmosfären är varm. När frågestunden avslutas bryter en lika livfull applåd ut som den som inledde aftonen med deras entré.

Tyvärr finns inget referat tillgängligt för denna studentafton.