NyheterKalendariumPodcastKontakt

Affärsängeln och serieentreprenören Jane Walerud – exklusivt inspirationsseminarium

19:00
Banner-bild till aftonenBanner-bild till aftonen
Default-bild från gammal studentafton
Evenemangsbeskrivning

De senaste 15 åren har entreprenören Jane Walerud varit bidragande till hela 15 startups som många kommit att bli välkända framgångssagor, däribland Lensway och Klarna. Hösten 2015 mottog hon Kungliga ingenjörsvetenskapsakademins guldmedalj av Kronprinsessan för sina insatser i näringslivet och för knappt en månad sedan blev det känt att hon tillsammans med statsministern, finansminister och bl.a. Ericssons vd ska ingå i Regeringens nystartade innovationsråd. Walerud är en av få kvinnliga, och samtidigt en av de mest framgångsrika, serieentreprenörer och affärsänglarna i Sverige. Sedan 2002 har Walerud  lyckats med bedriften att ha en avkastning på 60 % per år. Nu kommer hon till Studentafton och Lund för att dela med sig av sina kunskaper, misstag och tips på hur man startar och driver företag till framgång.

Den 26 mars 2015 kl. 19.00 i Lilla Salen gästas Studentafton av Jane Walerud för ett exklusivt inspirationsseminarium, där hon utifrån publikens frågor skapar aftonen och ger tips om hur man lyckas som entreprenör och klarar sig i det hårda affärsklimatet.

Biljetter finns att köpa på:
www.biljett.studentlund.se och även i  Studentinfo i AF Borgen
100 SEK för medlemmar i Studentlund
150 SEK för övriga

Varmt välkomna på en annorlunda, lärorik och interaktiv Studentafton!

Slutsålt
Slutsålt
Evenemangsinfo
När
kl.
19:00
(..)
kl.
Var
Lilla salen (AF)
Visa/dölj extra lokalinfo
lokal
Lilla salen, AF-borgen
Adress
Sandgatan 2, 223 50 Lund
Vägbeskrivning
Google Maps

Gästas av
Jane Walerud
Modereras av
Arrangeras tillsammans med
Endast Studentafton
BiljettEr
Länk ↗
Biljettpris
100kr för Studentlund-medlemmar, 150kr för övriga
Uppdateringar

Nyheter om denna studentafton

Inga nyheter om denna afton hittades. Läs alla våra nyheter här.
Ta del av aftonen i efterhand

Missade du aftonen?

Vissa studentaftnar går att ta del av även i efterhand! Detta i form av podcastavsnitt, Youtube-videor och/eller referat från aftonen. Ta del av dessa media nedan!

Titta även in bilden/bilderna från aftonen härintill.

Mycket nöje!

Gå till bild till vänster
Gå till bild till höger
Default-bild på AF-Borgen vid en studentafton
Podcast
Tyvärr finns inget podcastavsnitt tillgängligt från denna studentafton.
Youtube
Nedan finner du en videoinspelning från denna studentafton! Se den här eller
direkt på Youtube
!
Tyvärr finns ingen publicerad videoinspelning från denna studentafton.
Referat
Nedan finner du ett referat skrivet till denna studentafton.
Studentaftons logotyp
Referat
Publicerat:
2015-04-01
2022-04-23
*
Entreprenörsseminarium med Jane Walerud

Studentafton med Jane Walerud 26 mars 2015

Kvällens gäst är entreprenören Jane Walreud, som efter sin uppväxt i USA kom till Sverige som 20-åring. Sedan dess har Walerud varit med i uppstarten av ett 10-tal bolag, varav många blivit kända namn som Ellen, Lensway och Klarna. Det är precis i detta Walerud inleder sin afton med att berätta om vilka av dessa projekt hon anser varit framgångsrika, tillexempelvis Bluetalk, och vilka hon ser vara mer av förlustaffärer.
”Vad gör din firma?”, frågar Jane sedan direkt och seminariet tar sin form i publikens erfarenheter och kopplingar till entreprenörsskap. Där sätter sig Walerud in i deras situationer för att tipsa och berätta om liknande upplevelser i sin karriär.

”Jag brukar lämna firmor när de kommer upp i 50-60 avlönade tjänster”.
Walerud förklarar konceptet av en startup för sin publik. När bolaget behöver fler anställda på samma typ av tjänst ”stelnar” det, man vet vad man ska göra och målet blir att bli bättre och bättre ”men inom samma hjul.”
”Då åker jag och gör nästa”, säger Walerud och pratar uppmuntrande, nästan utmanande till sin publik om att starta företag.
”Vi som har egen firma, forskningen visar att vi är lyckliga”.

En av Waleruds tyngsta beröringspunkter under kvällen  är vikten av att samarbeta över utbildnings-, kunskaps- och intressegränser. Redan i gymnasievalet menar Walerud att Sveriges elever delas upp utifrån kunskap och intresse. För ett framgångsrikt företag krävs grundare med spridd kunskap. Walerud tar sina vänner inom teknologibranchen som exempel:
”De har ingen aning om vad som gör en bra affärsperson, och på samma sätt vet de flesta affärpersoner jag känner inte hur det är att vara en bra tekniker, så de anlitar folks om inte kan sina saker”.
Walerud beskriver problematiken med att hamna i fack inom affärsvärlden och betonar vikten av att förstå och vilja förstå.

”Det är bra om man vet hur man överlever på thaisoppa och halvruttna rotfrukter”, svarar Walerud efter en fråga om vad man bör tänka på om man vill starta ett eget företag. Man måste vara billig i drift, och som ung är man mer energisk menar Walerud. Ytterligare en fördel med att vara ung menar Walerud är att ”man inte riktigt vet vad som är omöjligt – och när man inte vet vad som är omöjligt är det inte omöljligt”.

Aftonen fortsätter sedan i en dialog mellan Walerud och publiken där ämnet ändras helt mellan publikens frågor och synpunkter. Walerud beskriver sina varierande roller i företagen; som investerare, VD och stylrseldedamot, och delar med sig av historier och tips för kommande entreprenörsskap.

Tyvärr finns inget referat tillgängligt för denna studentafton.