NyheterKalendariumPodcastKontakt
AvSNITT
32

Martin Schibbye och Brit Stakston

Podcastavsnitt

Inspelning från studentafton
2017-11-30
1:35:55
Blankspot- Martin Schibbye & Brit Stakston
Ep
32
Blankspot- Martin Schibbye & Brit Stakston
1:35:55
Avsnittsbeskrivning

Den 30 november 2017 gästades Studentafton av Brit Stakston och Martin Schibbye, grundarna till det journalistiska projektet Blankspot.

Aftonen inleds med att Stakston och Schibbye berättar om bakgrunden till Blankspot och betydelsen av att bedriva journalistik bortom nyhetsagendan. Därefter intervjuas de båda gästerna av journalisten Heidi Avellan som går på djupet vad gäller kvalitetsjournalistikens allt viktigare roll i samhället. Aftonen avslutas som vanligt med frågor från publiken.

Martin Schibbye är journalist med fokus på utlandsreportage, och satt mellan 2011 och 2012 fängslad i Etiopien efter att ha bedrivit journalistiskt arbete i området. Brit Stakston är författare och mediestrateg med digitalisering som specialområde. Blankspot är en oberoende medborgarfinansierad reportagesajt med syfte att belysa vita fläckar i Sverige och världen. Läs mer om projektet på www.blankspot.se.

Denna afton publicerades ursprungligen 11 december 2017 inom ramen för Studentaftonpodden - ett samarbete mellan Studentafton och Radio AF.

Du kanske är intresserad av...

Fler podcastavsnitt

Gillade du detta avsnitt? Lyssna då även till våra andra avsnitt! Här ett slumpmässigt urval av samtliga avsnitt.